fbpx
0722 782 735 contact@andrei-pop.eu

Când aveți timp, citiți articolul “Amenință Social Media Democrația?” iar dacă parte din idei sunt în asentimentul dvs. aștept păreri pentru a contura soluții la nivel național.

În anul 1962 analistul politic, Bernard Crick, a publicat lucrarea „În Apărarea Politicii”. El a susținut că arta comercializării cavalerilor politici, departe de a fi șubredă, permite oamenilor de diferite convingeri să trăiască împreună într-o societate pașnică și înfloritoare. Într-o democrație liberală, nimeni nu obține exact ceea ce dorește, dar toată lumea are în mod liber libertatea de a conduce viața pe care o alege. Cu toate acestea, fără informații decente, civilizație și conciliere, societățile își rezolvă diferențele prin recurgerea la constrângere.
Utilizarea mijloacelor de comunicare socială nu provoacă diviziunea atât de mult încât o amplifică. Criza financiară din 2007-08 a creat o furie populară pentru o elită bogată care a lăsat pe toți ceilalți în urmă. Războaiele culturale au împărțit alegătorii prin identitate, mai degrabă decât prin clasă. Nu sunt doar mediile sociale singurele cu puterea de a polariza – luați exemplu doar la televiziunea prin cablu sau post de radio…platformele social-media sunt noi și încă greșit înțelese. Și, din cauza modului în care funcționează, ele exercită o influență extraordinară […]

Companiile social-media ar trebui să își ajusteze site-urile pentru a le clarifica dacă un post vine de la un prieten sau dintr-o sursă de încredere. Acestea ar putea să însoțească împărtășirea posturilor cu mementouri pentru prejudiciile cauzate de dezinformare. Conturi false sunt adesea folosite pentru a amplifica mesajele politice. Twitter poate dezactiva cele mai grave – sau le poate marca ca atare. Cel mai puternic, s-ar putea să-și adapteze algoritmii pentru a pune clickbaitul mai jos în feed. Deoarece aceste schimbări se opun unui model de afaceri menit să monopolizeze atenția, este posibil ca acestea să fie impuse de lege sau de un organism de reglementare.

Mediile sociale sunt abuzate. Dar, printr-o voință, societatea le poate valorifica și reînvia acel vis timpuriu al iluminării.

The Economist, Do social media threaten democracy?

%d blogeri au apreciat: