fbpx
0722 782 735 contact@andrei-pop.eu

Întâlnirea comisiilor de resort cu comisarul european pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel. Concluziile discuției sunt următoarele:

Viitorul este inevitabil digital iar societate trebuie educată în acest sens și totodată protejată. La nivelul UE, doar puțin peste o treime din populație are competențe digitale de bază, iar acestea vor deveni esențiale pentru locul de muncă și pentru utilizarea servicii publice. De aceea, programele de formare și training trebuie luate în considerare la nivelul fiecărui stat membru, pentru adaptarea la aceste noi criterii. Proiectul ce se va desfășura în scurt timp în cadrul uniunii sub denumirea de „Digital Internship Opportunity Scheme“ își propune să interconecteze tinerii interesați de domenii precum robotică sau inteligență artificială.

În următorii ani, politicile europene se vor îndrepta către competențe digitale, securitate cibernetică dar și libertatea de exprimare sau fake news. Referitor la fake news, subiect ce mă interesează în mod deosebit, s-a concluzionat că viteza și dimensiunea cu care se răspândesc unele informații incorecte reprezintă un impediment în calea proceselor democratice. Măsurile de stopare a acestei amenințări se vor lua de comun acord, după o amplă consultare interguvernamentală și publică.

„Wi-Fi in EU“ este un alt proiect de interes major, care va oferi conectivitate și în zonele rurale, evitând astfel posibile fracturi sociale sau teritoriale.

%d blogeri au apreciat: