fbpx
0722 782 735 contact@andrei-pop.eu

Dintre punctele de pe ordinea de zi enumăr următoarele proiecte adoptate, de interes pentru județul nostru:

PL-x 176/2015, proiectul de lege de modificare și completarea legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecție. Conform actului normativ, perdelele forestiere de protecție constituie bun de interes strategic național și local, acestea reprezentând o necesitate pentru geo-sistemul mediului înconjurător românesc. Totodată, proiectul de lege prevede înființarea perdelelor forestiere de protecție a terenurilor agricole și în subdiviziunile din Câmpia Română (în special cele aferente județelor Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași și Ilfov), precum și în Podișul Moldovei, Podișul Getic, Podișul Mehedinți, Podișul Târnavelor și Podișul Dobrogei — zone care nu sunt protejate împotriva alunecărilor de teren, viscolelor, blocajelor de drumuri cauzate de zăpadă și împotriva degradării solului cauzată de inundațiile colective din ultimii ani.

PL-x 673/2015, proiectul de lege pentru completarea legii nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, cu dispozitii referitoare la o procedură simplificată de transformare a societăților agricole în societăți pe acțiuni, intrând sub incidența legii societăților nr. 31/1991.

Sper ca aceste reglementări să ajute capitalizarea fermierului român dar și să încurajeze diverse feome de asocieri pentru o dezvoltate uniformă a întreg domeniului agro.

Un alt proiect de interes are ca obiect modificare și completarea legii nr. 217/2003 în vederea îmbunătățirii cadrului legislativ în materie pentru întărirea protecției victimelor.

Ordinea de zi completă, dar și sinteza activității parlamentarilor pot fi urmărite pe site-ul Camerei Deputaților.

%d blogeri au apreciat: