fbpx
0722 782 735 contact@andrei-pop.eu

Institutul Aspen din România a organizat o dezbatere largă despre beneficiile ultimului summit NATO din Bruxelles, reziliență dar și despre noile pericole asupra intereselor fundamentale perene.

România este lider în a fi un bun exemplu iar lucrul acesta se observă în atmosfera din cadrul tuturor cercurilor din alianță și remarc aprecierea sinceră față de țara noastră, față de îndeplinirea angajamentelor și față de parcursul orientat către obiectivele stabilite, mențiuni ce au fost declarate în mod oficial ieri de Președintele SUA, Donald Trump.

În vreme de „pace violentă“ avem nevoie de popularizarea alianței NATO și de a fi pregătiți să reacționăm, iar reziliența să se transforme într-un concept de non-vulnerabilitate.

Revenind la tema de #securitate cibernetică pe care am abordat-o și în câteva postări anterioare este important să modelăm legislația, având ca inspirație cadrul legal a construcțiilor fizice, unde este necasar ca dezvoltatorii să îndeplinească un anumit set de criterii minime și chiar la nivel de legiuitor să fie obligatorie alocarea de fonduri pentru sisteme de protecție chiar de la momentul inițial al integrării unui sistem informatic. Încă în faza de început a securității din lumea digitală, soluția globală va fi rezultatul unei responsabilizări a companiilor private din domeniu în colaborare cu instituțiile publice.

Andrei Pop la conferința Aspen – Nato „Threats. Resilience. Society“, 10 iunie 2017, București. Fotografie de Andrei Gindac

%d blogeri au apreciat: