fbpx
0722 782 735 contact@andrei-pop.eu

Comisia de buget


De pe ordinea de zi, țin să menționez următoarele proiecte de lege ce au primit aviz favorabil:

Plx. 420/2016 — Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 46/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Subiect: scutirea de la impozit a unor bunuri aflate în proprietatea văduvelor veteranilor de război

Plx. 810/2015 — Proiect de lege privind supravegherea macro-prudențială a sistemului financiar național. Subiect: legea armonizeză demersurile la nivel european de operaționalizare a unui comitet (fără personalitate juridică sau buget propriu) ce va reuni reprezentanți ai băncii centrale, ai autorității de supraveghere financiară și ai executivului. Comitetul va funcționa sub forma unei structuri de cooperare inter-instituționale pentru monitorizare, identificarea riscurilor sistemice și emiterea de recomandări.

Comisia IT & C

Pe ordinea de zi am avut în discuție și Plx nr. 382/2014 ce privește administrarea și gestionarea domeniului de nivel superior „.ro“. De-a lungul timpului au fost ample dezbateri, iar proiectul de lege actual nu satisface cerințele specialiștilor. În concluzie, aceasta temă va fi supusă în continuare de către MCSI unei ample dezbateri publice, care ar trebui să dea rezultate și propuneri la jumătatea anului în curs.

%d blogeri au apreciat: