fbpx
0722 782 735 contact@andrei-pop.eu

Câteva puncte din PLx 133/2017, proiecte de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal:

  • Se modifică noțiunea de stock option plan în sensul că aceasta va viza orice persoană juridică care acordă angajaților, administratorilor și/sau directorilor acesteia sau ai persoanelor juridice afiliate ei, dreptul de a achiziționa la un preț preferențial sau de a primi cu titlu gratuit un număr determinat de #titluri de participare, emise de entitatea respectivă.
  • Se propune modificarea prevederilor actuale în sensul diminuării capitalului social al microîntreprinderilor de la 25.000€ la 45.000 lei, pentru care se poate aplica opțiunea pentru plata impozitului pe profit.
  • Se includ în categoria veniturilor neimpozabile bursele, premiile și alte drepturi primite de elevi pe parcursul învățământului profesional și tehnic.

PLx 156/2017, lansarea programului de susținere a #internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat pentru perioada 2017-2020. Programul se estimează a deveni operațional după 1 iunie 2017. Companiile vor putea beneficia de un plafon maxim de 50.000 lei pentru diferite activități ce au ca scop promovarea afacerii proprii pe piața mondială : târguri și expoziții, participări la misiuni economice, crearea unei identități vizuale sau realizarea unei aplicații/site Internet.

Urmează votul final.

%d blogeri au apreciat: